Welkom bij Ondersteboven, praktijk voor kindercoaching 

Je bezoekt deze site misschien wel omdat je zorgen hebt over je kind en loopt het even niet zo lekker.

Dit kan van alles zijn:


 -    Heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen?

 -    Lukt het niet met vriendjes of vriendinnetjes?

 -    Is je kind vaak angstig, of faalangstig?

 -    Kan het te maken hebben met pesten?

 -    Speelt stress een rol?

 -    Loopt het niet lekker op school?

 -    Vertoont je kind vaak boos gedrag?

 -    Klaagt je kind over hoofdpijn of buikpijn? 

Wat doe je dan? Blijf je verder gaan……of ga je op zoek naar hoe het anders kan? En hoe pak je dat dan aan? Doe je dit alleen, of mag er iemand met jou en je kind meekijken?

Misschien staat het gedrag van jouw kind zijn ontwikkeling wel in de weg. Als kindercoach kan ik ondersteuning bieden om die blokkades samen te onderzoeken en er mee aan de slag te gaan.

Ook jij als ouder kan je afvragen:
“Hoe kan ik mijn kind helpen, doe ik het wel goed, waar is mijn blije kind gebleven en ik wil zo graag dat mijn kind gelukkig is…….”

Onder ieder gedrag zit een behoefte en het is fijn als we die naar boven kunnen krijgen. Zo maken we zichtbaar waar ondersteuning nodig is en waar je kind werkelijk om vraagt. 

Ik kijk graag eens met jou en je kind mee.


Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van hulpverlening voor kinderen en jongeren vanaf ongeveer 8 jaar.

Het gaat over het hier en nu met de focus op de toekomst.

Tijdens een kindercoachingstraject leren kinderen hun eigen kracht en kwaliteiten kennen. Ze dragen zelf een oplossing aan waardoor ze nieuwe vaardigheden leren. Ieder kind is uniek, heeft een andere hulpvraag en daarmee een andere werkvorm of aanpak nodig. De kindercoach sluit de behandeling aan op het kind. Met verschillende vormen van spel, gespreksvoering of creatieve middelen wordt een kind verder geholpen.

Ouders worden betrokken bij het traject zodat zij hun kind kunnen ondersteunen om deze (nieuwe) vaardigheden aan te leren.


  "Af en toe moet je je leven ondersteboven houden

 om te zien of er nog meer in zit”

  -Loesje-